luni, 9 august 2021

„Fecioarele” - Alex Michaelides

Când am început să citesc romanul, recunosc, eram extrem de încântată. După ce am rămas fascinată de romanul de debut al lui Alex - Pacienta tăcută - am fost convinsă că nici acesta nu are cum să dea greș. În ciuda părerilor citite despre a doua sa carte, cum că nu ar fi fost nici pe departe la fel de bună, am refuzat să iau în serios cele citite și să încep cu avânt și entuziasm Fecioarele.


O avem în prim plan pe Mariana, protagonista romanului, care încearcă din răsputeri să dovedească faptul că Edward Flosca este criminalul care a ucis-o cu sânge rece pe Tara. Aceasta se deplasează în Cambridge după ce primește un telefon de la Zoe, nepoata sa.


În primele 200 de pagini nu pot să spun că s-a întâmplat mare lucru. Defapt, nu s-a întâmplat mai nimic. Mariana discută cu persoane apropiate de Edward, care i-ar putea oferi orice fel de informație utilă, însă dialogurile sunt goale, fără vreo informație ascunsă, nimic care să stârnească curiozitatea.


După ce Edward află că Mariana este atât de disperată să îi dovedească vinovăția, insistă să aibă o discuție cu ea în care să afle de ce are această obsesie.


Titlul romanului vine din faptul că profesorul avea un grup de studente cărora le spunea Fecioarele. Făceau ore particulare și toate erau fete - bogate, privilegiate, frumoase.


Aflăm și o groază de informații despre soțul său, Sebastian, care a murit în urmă cu un an. La început nu am înțeles de ce ni se oferă atâtea detalii, însă, pe parcurs lucrurile au început să devină clare.


Am apreciat faptul că au existat unele capitole scrise la persoana I, din perspectiva personajului negativ. Nu m-au făcut cine știe ce curioasă și nici nu am încercat să îmi pun întrebări legate de cine ar putea fi, însă adevărul chiar m-a surprins plăcut.


Unele personaje au fost în plus, prezența lor fiind forțată în carte, la fel și intențiie - spre exemplu Fred.


A avut un final destul de satisfăcător, însă nu atât de mult încât să merite o lectură atât de întinsă și plictisitoare, fără pic de suspans sau emoție. ⭐️⭐️⭐️☆☆


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mexican Gothic” - Silvia Moreno-Garcia

      Cartea reprezintă prima mea întâlnire cu autoarea și, recunosc, modul ei de scriere este foarte relaxant și cursiv, nici măcar nu am r...